Federația transportatorilor belgieni și a furnizorilor de servicii logistice (Febetra) a efectuat un sondaj în rândul a 1.000 de belgieni, iar rezultatul este satisfăcător pentru industrie: 89,4% sunt de acord că economia va înceta să funcționeze și rafturile magazinelor vor rămâne goale fără șoferi de camion.

„Un sondaj anterior în rândul șoferilor de camion a arătat că doar 18% s-au simțit suficient de apreciați. Şi publicul larg este de acord cu acest lucru, deoarece mai mult de trei sferturi consideră că șoferii de camion nu primesc suficientă apreciere pentru munca lor”, spune Isabelle De Maegt, de la Febetra, citată de Transportmedia.be. „Această realizare este însă în contrast cu faptul că puțin peste jumătate dintre belgieni (55%) văd camioanele drept una dintre principalele cauze ale blocajelor de trafic. 52% se surprind uneori uitându-se lung la camioane în trafic, dar în același timp aproape la fel de mulți respondenți la sondaj (52,2%) își dau seama că acest lucru este de fapt nejustificat.”

Alte constatări:

– 53,1% cred că majoritatea camioanelor sunt conduse de șoferi exemplari.

– 30,1% cred că șoferia este un loc de muncă bine plătit, 33,1% cred că nu și 36,8% nu au nicio părere despre asta.

– 92% sunt convinși că şoferia este o profesie cu multă responsabilitate.

– 65,1% își dau seama că este o profesie blocată – doar jumătate cred că se vor găsi întotdeauna destui șoferi.

– 67,6% consideră că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a face profesia mai atractivă. Pentru 65,4%, acest lucru ar putea fi realizat, de exemplu, promovând formarea șoferilor în învățământul secundar.

– 1 din 5 consideră că numai bărbații sunt potriviți să se urce la volanul unui camion. Pentru femei, raportul este 1 din 10 (9,8%).

– 27,7% presupun că șoferii de camioane vor deveni redundanți pe termen lung, deoarece pot fi înlocuiți cu soluții tehnologice precum camioanele autonome.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut