Webfleet a chestionat 1.000 de șoferi din segmentul vehiculelor utilitare ușoare din Europa cu privire la cele mai mari provocări ale acestora în munca de zi cu zi. Sondajul realizat în perioada 25 iulie – 2 august 2023 de către agenția de cercetare de piață OnePoll, a identificat cele mai mari dorințe ale șoferilor: o infrastructură rutieră mai bună, mai multă siguranță și mai puține ambuteiaje. Însă, după cum notează Verkehrs Rundschau, prioritizarea diferă de la o ţară la alta.

În cadrul sondajul Webfleet, aproximativ 1.000 de șoferi din segmentul vehiculelor utilitare ușoare din Europa au fost întrebați despre factorii și provocările din activitatea lor zilnică și în ce domenii ar dori sprijin și îmbunătățiri.

Pentru 56% dintre șoferii chestionați în Germania, o infrastructură rutieră mai bună este cel mai important aspect care le-ar face munca mai ușoară. Urmează „mai multă siguranță în trafic” (48%) și „mai puțin timp pierdut din cauza perturbărilor în trafic” (31%).

În Europa există o prioritizare ușor diferită: când au fost întrebați ce le-ar îmbunătăți munca, cel mai frecvent răspuns a fost: „mai multă siguranță în trafic” (44%), „o infrastructură mai bună” (41%) și „mai puțin timp pierdut din cauza perturbărilor în trafic” (39%).

Şoferii cu experiență (peste 16 ani) sunt cei care își doresc cel mai mult o infrastructură rutieră mai bună, ceea ce ar putea fi un indiciu că problema fie s-a agravat în timp, fie nu s-a îmbunătățit suficient.

În ceea ce priveşte provocările cu care se confruntă, 63% dintre șoferii din Germania au evaluat aspectul întreruperilor de trafic / ambuteiajelor ca fiind dificil sau extrem de dificil, găsirea de locuri de parcare (62%) și stilul de condus și comportamentul celorlalți participanți la trafic. Aspectele menționate în Germania corespund tabloului din toată Europa.

Pentru majoritatea șoferilor – atât în Germania, cât și în întreaga Europă – satisfacția la locul de muncă este de la mare la foarte mare. Întrebați despre cele mai importante aspecte ale muncii lor, 48% au spus că a-şi face bine treaba este cel mai important, după care a fost menţionată dorința de a ajunge acasă în siguranță şi o relație bună cu clienții.

De asemenea, șoferii au declarat că au acces limitat la soluții digitale care i-ar putea sprijini în munca lor de zi cu zi. „Studiul oferă o imagine a modului în care șoferii din segmentul vehiculelor utilitare ușoare din Europa își văd munca și îmbunătățirile pe care şi le-ar dori”, spune Wolfgang Schmid, șeful Webfleet pentru Regiunea Centrală. „Problemele transportului, securității și infrastructurii reprezintă un punct de durere permanent în întreaga Europă. De asemenea, este interesant că majoritatea șoferilor lucrează fără suport digital de gestionare a flotei, deşi doresc acest lucru. Iar asta contrazice credința unora că șoferii au o atitudine negativă față de astfel de soluții”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut