În Germania, publicația Deutsche Verkehrs-Zeitung (DVZ) a realizat un sondaj în rândul utilizatorilor rețelei de socializare LinkedIn, întrebând cât ar trebui, în opinia lor, să câștige un șofer de camion.

La sondaj au participat 1.736 de persoane, iar opinia acestora a dus la concluzia că salariul mediu al șoferilor ar trebui să fie de 3.000-4.000 de euro. Aproximativ o treime dintre respondenți consideră acceptabilă chiar și o remuneraţie de peste 4.000 de euro, iar în unele cazuri chiar și de 5.000-6.000 de euro!

În 2021, câștigurile brute ale șoferilor de camion au fost mai mici decât în economia în ansamblu. Potrivit Oficiului Federal de Statistică, lucrătorii calificați, cu normă întreagă, câștigau în medie 14,67 euro pe oră, iar muncitorii semicalificați, cum ar fi șoferii de camion necalificați, au primit în medie 12,98 EUR/h. Prin comparație, pentru întreaga economie, salariul mediu brut pe oră pentru muncitorii calificați a fost de 20,44 EUR, iar pentru muncitorii semicalificați de 16,40 EUR.

Astfel, pe lună, specialiştii în transportul de marfă fără plăţi speciale au primit un salariu mediu brut de 2.725 de euro, cu 670 de euro mai puțin decât angajații cu pregătire și experiență profesională comparabilă în afaceri. Muncitorii semicalificați au primit în medie 2.371 de euro pe lună.

Potrivit platformei de recrutare Stepstone, salariul anual brut estimat al șoferilor de camion este de cel puțin 28.200 EUR şi, în cel mai bun caz, de 39.900 de euro. Astfel, salariul mediu este de 33.200 de euro.

Cu toate acestea, remuneraţia poate diferi semnificativ în funcție de statul federal, notează Logist.Today, dar şi mărimea companiei o influenţează. În marile companii internaționale industriale și comerciale, salariile sunt adesea mai mari. Şi experiența afectează câștigurile, iar bărbații încă sunt plătiți mai mult decât femeile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut