Libertatea drumului deschis a fost principalul motiv numit de şoferii de camioane pentru care îşi iubesc meseria, relevă un sondaj realizat în Marea Britanie de Driver Hire, care a chestionat peste 330 de șoferi de camion.

Căutând motivele pentru care şoferii de camion îşi iubesc meseria, Driver Hire a aflat că aproape jumătate (43%) dintre respondenți au oferit răspunsul că libertatea de a fi la volan, pe drum, iar 22% au spus că este mândria de a furniza un serviciu vital.

La pol opus, o treime dintre șoferi au spus că aspectul cel mai puțin plăcut din munca lor e lipsa unor facilități decente pe marginea drumului, în vreme ce lipsa de respect s-a situat pe locul al doilea pe lista antipatiilor.

Driver Hire, care a efectuat sondajul cu peste 330 de șoferi de camion, a întrebat, de asemenea, ce îşi propuseră să facă la terminarea şcolii și a descoperit că peste o cincime (22%) practicau deja meseria visată, potrivit Motor Transport.

Chris Chidley, CE Driver Hire, consideră că sondajul a dat rezultate pozitive. „Dacă dorim să atragem şoferi noi în industrie, trebuie să îmbunătățim facilitățile pentru șoferi și să definim profilul industriei ca serviciu esențial. Mulți șoferi au răspuns că sunt în mod clar mândri de ceea ce fac – 41% chiar ar fi interesați să fie ambasadori pentru atragerea de șoferi în industria transportului rutier şi pentru educarea potențialilor noi recruți cu privire la posibilitățile de carieră oferite.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare