În ciuda faptului că șoferii din last mile și curierii s-au bucurat de creșteri salariale semnificative în ultimii doi ani, mai mult de 40% dintre participanţii la un sondaj realizat în Marea Britanie au spus că salariile mici i-ar împiedica să accepte un loc de muncă în livrarea pe ultimul kilometru.

Sondajul la nivel național a relevat, potrivit Motor Transport, că 24% dintre respondenți nu ar lua în considerare un rol în sector din cauza muncii fizice percepute.

De asemenea, a arătat că, în timp ce 88% dintre oameni cumpără acum mărfuri online, o treime dintre aceştia nu cunosc ce rol implică livrarea pe ultimul kilometru, în vreme ce doar 21% știu că depozitarea joacă un rol important.

Compania de formare pentru ucenicie, Lifetime Training, care a compilat statisticile, a spus că sondajul evidențiază o concepție publică greșită despre livrările de pe ultimul kilometru, mulți oameni neștiind aproape nimic despre astfel de roluri mai puțin vizibile. Ca urmare, angajatorii trebuie să demonstreze amploarea și diversitatea oportunităților pe care o ucenicie în industrie le-ar putea oferi doritorilor. Compania a citat un alt raport care a constatat că cererea de angajați din transport și logistică este de 4,6 ori mai mare decât numărul de tineri care aspiră să lucreze în acest domeniu. „Angajatorii din sector au nevoie urgent să poziționeze livrarea last mile ca un sector inovator și de viitor și să ofere formare de înaltă calitate, specifică sectorului, pentru a atrage candidați și a construi viitoarea forță de muncă în livrarea de pe ultima milă”, a declarat Matthew Robinson, managing director Lifetime Training.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare