Guvernul spaniol a redus cu mai mult de jumătate creșterea planificată a tarifului pentru drumurile cu taxă din 2023, de la 8,38% la 4%, potrivit transportaldia.es.

În ședința din 27 decembrie 2022, Consiliul de Miniștri din Spania a decis asupra mai multor aspecte ale mobilității și transportului rutier de mărfuri. După soluționarea problemei legate de extinderea reducerii pe litru de combustibil pentru vehiculele comerciale (bonusul va fi de 20 de eurocenți pe litru până la sfârșitul lui martie și de 10 eurocenți/litru în T2), membrii Guvernului au limitat şi creșterea costului drumurilor cu taxă în 2023. Conform metodologiei, tariful trebuia să crească cu 8,38%, însă oficialii au aprobat majorarea de 4%.

Potrivit guvernului spaniol, această măsură este menită să ajute cetățenii să facă față scenariului actual de inflație și prețurilor mari la energie, precum și unei situații datorate în mare parte războiului în curs din Ucraina.

Dar, după cum subliniază publicația, este necesar să se țină cont de amprenta mică a acestei măsuri. Decretul-lege prevede un mecanism de stopare a creșterii tarifelor în 2023 la nivelul de 4% pe drumurile cu taxă AR-51, AR-61, AR-53, AR-66, AR-7, AR-68, AR-71, AR-9, AR-6 și AR-46. În acest scop, guvernul a bugetat 23,3 milioane de euro pentru a subvenţiona limitarea care se va desfășura în perioada 2023-2026. Pe de altă parte, s-a luat decizia de înghețare a taxelor pe drumurile administrate de SEITT, adică drumurile restituite statului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut