În fața dificultăților întâmpinate de transportatorii spanioli din cauza protestelor fermierilor, Ministerul Transporturilor din Spania a decis să relaxeze regulile privind timpii de conducere și odihnă.

Protestele au afectat aproximativ 100.000 de camioane, adică aproape jumătate din flota spaniolă de HGV. Rezoluția, publicată marți, 20 februarie, se aplică tuturor transportatorilor afectați de proteste în perioada 5-14 februarie și 19-26 februarie.

Astfel:

◾ timpul zilnic de conducere a fost prelungit de la 9 la 10 ore,

◾ timpul de conducere săptămânal – de la 56 la 60 de ore,

◾ perioada zilnică de odihnă a fost scurtată de la 11 la 9 ore,

◾ șoferii au voie să amâne începerea perioadei de repaus săptămânal dincolo de șase perioade de 24 de ore.

Potrivit Trafficban.com, asociația FENADISMER a sesizat Ministerul spaniol al Transporturilor cu privire la problemele în aplicarea derogării în săptămâna 12-18 februarie, când erau în vigoare două reguli diferite: perioada vizată de rezoluție nu a acoperit 15-18 februarie, deși regulile revizuite se aplică săptămânal sau zilnic și, prin urmare, iau în considerare alte constrângeri de timp care sunt în vigoare în cursul săptămânii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut