Direcţia Generală Trafic din Spania (DGT) încearcă să-i detecteze pe cei care calcă prea mult accelerația, iar în acest sens foloseşte radare mobile, fixe sau în cascadă. Însă prezența acestor radare în trafic determină unele persoane să frâneze brusc, iar DGT reamintește că frânarea fără justificare la vederea unui radar atrage după sine o amendă de 200 de euro.

De asemenea, DGT vrea să pună capăt cazurilor în care șoferii au sisteme de detectare şi bruiere pentru radare montate pe vehicule, o practică ilegală. „Se pot folosi aplicații GPS care încorporează avertismente privind radarele fixe precum Google Maps, Waze sau Social Drive. Anunţarea locației exacte a unui radar fix este total legală, deoarece este o informație publică, pe care Tráfico o difuzează pe site-ul oficial”.

Folosirea unui sistem de detectare şi bruiaj în timpul conducerii, potrivit El Correo, se pedepsește cu amendă de până la 6.000 de euro și 6 puncte. În plus, atelierul care instalează dispozitivul poate fi amendat și cu până la 30.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut