Direcţia Generală Trafic din Spania (DGT) prognozează desfăşurarea a 95 de milioane de călătorii rutiere pe distanțe lungi în această vară. Ca urmare a intensificării traficului, DGT anunţă că va desfăşura patru operaţiuni principale de supraveghere şi control în iulie şi august, începând de vineri, 30 iunie, ora 15:00. Cu acest prilej, DGT anunţă că, de la 1 iulie, utilizarea triunghiurilor de avertizare pe autostrăzi și drumuri expres nu mai este obligatorie. Pe drumurile celelalte, utilizarea lor rămâne obligatorie.

Ca urmare a începerii sezonului estival și a intensificării circulației rutiere în iulie și august, Direcția Generală Trafic a pregătit un dispozitiv special pentru asigurarea siguranței participanţilor la trafic.

S-a previzionat că pe parcursul celor două luni de vară vor fi 95 de milioane de călătorii pe distanțe lungi, cu 1,75% mai mult decât mișcările din vara trecută și care, chiar și atunci, le-au depășit pe cele înregistrate în vara lui 2019. Ca urmare, DGT a instituit dispozitive speciale de reglementare și control al circulației în toate weekendurile din perioada estivală, intensificându-le în primele weekenduri ale fiecărei luni și dând naștere la așa-numitele operațiuni de plecare sau retur:

Prima operațiune de vară – Din 30 iunie, ora 15:00, până pe 2 iulie, la miezul nopții

Operațiunea 1 august – De la 28 iulie, până la 1 august

Operațiunea 15 august- În perioada 11-15 august

Operațiunea Retur de vară – Din 31 august, până pe 3 septembrie.

De asemenea, se vor desfăşura şi alte operaţiuni, în celelalte weekend-uri de vară.

Una dintre noutățile acestei veri, potrivit DGT, este că, de la 1 iulie, utilizarea triunghiurilor de avertizare pe autostrăzi și drumrui expres nu mai este obligatorie în cazul imobilizării vehiculului din cauza unui accident sau avarieri. Folosirea lor este încă obligatorie atunci când aceste circumstanțe apar pe drumurile celelalte. Există şi alte țări precum Regatul Unit care au eliminat utilizarea triunghiurilor pe autostrăzi, iar alte țări studiază, de asemenea, acest aspect.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut