Micile companii de transport s-au descurcat foarte prost după începerea războiului din Ucraina şi scumpirea combustibililor – aceasta este concluzia statisticilor spaniole care sintetizează anul 2022, publicate de Fenadismer.

Între 2018 şi 2021, în Spania s-a înregistrat o creștere vizibilă a numărului de companii de transport individuale care operează în sistemul șofer-proprietar. Apoi, 2022 a schimbat această tendință, deoarece transportatorii mici nu numai că au încetat să mai apară, dar şi din cei care activau au început să dispară de pe piață. În total, pe tot parcursul lui 2022, până la 776 de companii de acest tip au încetat să mai existe.

Toate acestea s-au întâmplat în timp ce nevoile de transport ale spaniolilor continuau să crească. Pe de altă parte, a crescut și numărul total de camioane de mare tonaj înmatriculate în țară, cu peste 1.200 de unități, dar se pare că toată această dezvoltare a flotei a fost opera transportatorilor mai mari.

Potrivit 40ton.net, această retragere de pe piață a afacerilor mici are ca explicație creșterea bruscă a prețurilor la motorină după izbucnirea războiului din Ucraina. Pentru companiile mici, acest lucru s-a dovedit a fi o lovitură gravă, inclusiv din cauza faptului că sunt mai puțin securizate prin mecanisme de creștere a tarifelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare