Depășirea limitelor de viteză continuă să fie o încălcare frecventă a regulilor de circulație și de siguranță rutieră, după cum o demonstrează rezultatele ultimei campanii de control pe care Direcția Generală a Circulației din Spania a desfășurat-o cu focus pe autoutilitare în ultima săptămână din noiembrie și în care 1.464 de șoferi au fost penalizaţi pentru circulația cu viteze mai mari decât cele permise.

Pe parcursul săptămânii, agenții Grupului de Circulație din cadrul Gărzii Civile au controlat 124.157 de autoutilitare, cu 22.000 mai multe decât în campania desfășurată în 2019, descoperind că 6.365 de șoferi nu respectau întru totul regulamentul de circulație.

În cadrul acţiunii, agenții au depistat 130 de șoferi de autoutilitare care au fost testați pozitiv la alcool (59) și droguri (71). Un alt element esențial în siguranța rutieră este centura de siguranță, dispozitiv pe care 365 de şoferi de dube nu l-au folosit. Apoi, 1.957 de șoferi au fost identificaţi că au condus fără ITP valabil, iar 205 șoferi de autoutilitare circulau cu anvelopele în stare proastă. De asemenea, 123 de autoutilitare au fost imobilizate pentru neîndeplinirea condițiilor minime de siguranţă.

Încărcarea vehiculelor a fost de asemenea controlată, deoarece greutatea și distribuția încărcăturii sunt vitale în cazul unui accident. În cele șapte zile, 302 șoferi au circulat cu un vehicul care depăşea greutatea admisă și alți 250 cu o repartiţie incorectă a încărcăturii, potrivit Transporte Profesional.

De asemenea, au fost înregistrate 471 de nereguli privind documentația autovehiculului sau a șoferului și alte 119 privind lipsa asigurărilor obligatorii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut