Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aerul poluat ucide în fiecare an aproximativ șapte milioane de oameni în întreaga lume. Datele arată, de asemenea, că 9 din 10 persoane de pe planetă respiră aer care depășește limitele recomandate de OMS pentru nivelurile de poluanți. Potrivit Securitas Direct, 70% din emisiile de CO2 provin din sectorul transporturilor, de unde și importanța încorporării modelelor de vehicule alimentate cu combustibil alternativ în flotele companiei și accelerarea decarbonizării. ONU recomandă creșterea gradului de conștientizare cu privire la necesitatea unei tranziții către surse regenerabile de energie și consum durabil, alegând produse și servicii cu cel mai mic impact posibil asupra mediului și încorporând o a doua viață în unele dintre ele.

În acest context, gazul apare ca o opțiune excelentă: reduce emisiile de NOx cu 68% și particulele cu 100% comparativ cu combustibilii convenționali. Din acest motiv, este luat în considerare de către Direcția Generală Trafic cu eticheta ECO, iar transformarea motoarelor diesel în gaz se poate face cu o investiție accesibilă. În plus, Spania are cea mai bună infrastructură pentru realimentare: peste 600 de stații distribuite pe întreg teritoriul național, din care 400 sunt de la Repsol.

Cu acest combustibil, 27 de milioane de vehicule circulă deja în întreaga lume și, în primele luni ale lui 2021, creșterea mașinilor pe gaz vândute a fost un record. În luna mai, s-au vândut cu 108% mai multe vehicule alimentate cu gaz (1.258) decât în aceeași perioadă a anului 2020 și cu 64% mai multe faţă de 2019, iar cota de piață este de 1,75%. Și în ceea ce privește perioada cumulată, între ianuarie și martie 2021, înmatriculările de mașini noi cu gaz au crescut la 4.273 de unități, cu 36,78% mai mult decât în anul precedent.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare