Dacă până acum acesta era doar un simplu subiect de discuție, pe care mulți îl şi ignorau, în momentul în care apar documente clare începe să se înlăture orice urmă de îndoială. Presa spaniolă a publicat deja poze cu două dintre amenzile emise din lipsa unei intrări în tahograf la trecerea frontierei. Fotografiile au fost publicate de portalul industriei spaniole Foro Transporte Profesional.

Ambele pedepse au fost aplicate pe 2 februarie, în Spania, din cauza lipsei de înscrieri a intrării în țară prin granița cu Franța. Prima a fost pe autostrada A-23, lângă Teruel, la aproximativ 350 km de cea mai apropiată intersecție cu Franța. A doua amendă a fost acordată pe autostrada A-15, lângă orașul Lleida, la cel puțin 180 km de teritoriul francez.

Unul dintre documente arată și cuantumul amenzii, care a fost de până la 1.001 EUR. Acest lucru s-a datorat faptului că spaniolii nu introduseseră încă o amendă separată pentru încălcarea în cauză şi, ca urmare, a fost tratată ca o infracțiune normală privind tahograful.

Interesant este că amenda de pe ruta A-23 subliniază clar faptul că șoferul ignoră noua regulă. Poliția a subliniat că, după ce a trecut granița, deşi camionul s-a oprit și a alimentat la o stație spaniolă, tahograful nu conținea noua „țară de plecare”.

Spre deosebire de Spania, legea poloneză a introdus deja o nouă amendă pentru infracțiunea în cauză, dar aceasta este mai degrabă simbolică, în valoare de 50 PLN (cca.11 euro). În Germania însă, amenda e similară cu cea din Spania, putând ajunge până la 1.000 de euro. Dintre aceștia, 125-250 EUR vor fi alocați șoferului, iar 375-750 EUR transportatorului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare