După Portugalia, și Spania a introdus interdicția șoferilor de a încărca și descărca marfa, ce va intra în vigoare de la 3 septembrie 2022, iar măsura vizează inclusiv șoferii străini.

Regula a fost inclusă în pachetul legislativ pentru transportul rutier numit Ley de Ordenación de los Transportes Terrestres (Lott), care a intrat în vigoare în martie trecut.

Aceasta prevede unele excepții pentru tipurile de mărfuri specializate, unde contribuția șoferului este esențială, precum transportoarele auto, cisterne, mutări și distribuirea coletelor. În aceste cazuri însă, firma de transport trebuie să garanteze o anumită remunerație soferului, specificată în factura către client. Întârzierea măsurii față de celelalte reguli ale Lott-ului se datorează necesității punctelor de încărcare și descărcare de a procura personal suplimentar.

Amenzile pentru cei care nu respectă această interdicție variază de la 4.000 la 6.000 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare