Guvernul spaniol a respins cererea de amânare a intrării în vigoare a taxei speciale pe ambalajele din plastic de unică folosință. Legea este în vigoare de la 1 ianuarie 2023, dar este contestată de organizațiile din principalele sectoare de consum, deoarece taxa va avea un efect negativ asupra vânzărilor de fructe și legume.

Spania este singura țară europeană care va încorpora taxa, care nu este obligatorie pentru statele membre UE. Odată cu aceasta, companiile vor trebui să suporte costuri suplimentare într-un context economic internațional dificil, în care sectorul fructelor și legumelor se confruntă cu multiple provocări pentru a continua să fie sustenabil și competitiv într-un scenariu incert din cauza creșterii costurilor de producție și a concurenței puternice din țări terțe.

FEPEX și restul organizațiilor din principalele sectoare de consum din Spania, care au semnat o scrisoare către guvern prin care solicită un moratoriu asupra taxei, au declarat că taxa vine într-un moment foarte prost. Potrivit acestora, marea majoritate a companiilor spaniole au luat deja măsuri, cum ar fi reproiectarea ambalajelor, reducerea greutății acestora sau reutilizarea ambalajelor, pentru a încerca să minimizeze prezența plasticului în ambalaje.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut