În Spania, într-un control nocturn efectuat de Garda Civilă pe A2, din 215 autoutilitare verificate, 76 (35%) au fost propuse pentru aplicarea de sancțiuni pentru diverse încălcări administrative sau de siguranță rutieră. 

În noaptea de 19 spre 20 septembrie, Detașamentul Rutier al Gărzii Civile Calatayud a efectuat un control al vehiculelor ușoare de transport mărfuri pe A2, pe o rută renumită pentru condițiile în care autoutilitarele circulă între Madrid şi Barcelona noaptea.

Din cele 215 autoutilitare controlate, puțin peste o treime (76) nu respectau reglementările de transport și/sau de siguranță rutieră. Au fost efectuate verificări privind greutatea vehiculelor, documentele, şoferul și încărcătura, starea vehiculului, dar şi consumul de alcool și droguri. Cea mai frecventă propunere de sancțiune administrativă (în 46 de cazuri din 76) a fost pentru excesul de greutate, lucru prea des întâlnit în acest sector de transport, după cum precizează Fenadismer en Carretera.

Au fost acordate și douăsprezece sancţiuni pentru lipsa unui certificat de șofer pe care cei din afara UE, trei pentru lipsa autorizației de transport, două pentru angajarea transportatorilor neautorizați, nouă ca urmare a lipsei datelor din documentul de control, douăsprezece pentru viteză. De asemenea, s-a făcut un raport pentru consum de droguri și, în plus, pentru doi șoferi care nu aveau permis de conducere valabil, adică primiseră prea multe puncte de penalizare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut