Asociaţia de transport rutier din Spania, ASTIC, a realizat un sondaj în rândul membrilor săi, mari companii spaniole de transport, care reprezintă 19,5% din cifra de afaceri anuală a sectorului.

Într-un context economic presărat de incertitudine în care este dificil să se facă previziuni exacte chiar și pe termen scurt, ASTIC a aflat prognozele pentru 2024: 61,5% consideră „negativă” evoluția economică din Spania în 2024 în ceea ce privește impactul asupra cererii de servicii de transport rutier de marfă.

Prognoza se poate agrava din cauza creşterii continue a costurilor: 96,2% dintre participanţii la sondaj prevăd în 2024 o creștere „semnificativă” a costurile generale de exploatare, în special a costurilor operaționale. „Activitatea economică este strâns legată de activitatea camioanelor, așa că s-ar putea spune că acest sector este termometrul economiei”, explică Ramón Valdivia, vicepreședinte executiv al ASTIC și membru al Comitetului Executiv al Președinției Internaționale IRU.

ASTIC reunește peste 240 de mari companii spaniole din transportul rutier care au, în medie, flote de 120 de vehicule per organizație, a căror „vârstă medie de afaceri” este de 33 de ani și a căror cifră de afaceri anuală este în jur de 41 de milioane de euro pe an. Companiile istorice și mari angajează circa 25.000 de lucrători și reprezintă 19,5% din cifra de afaceri anuală a sectorului.

Potrivit Diario de Transporte, previziunile ar putea fi agravate de consecințele economice derivate din recentele blocaje și atacuri asupra camioanelor spaniole din Franța şi din mobilizările organizațiilor agricole Asaja, COAG și UPA, care provoacă deja un adevărat haos în rețeaua spaniolă de drumuri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut