Noile indicatoare R-106 si R-107 au același sens cu cele vechi, dar își schimbă pictograma. Acestea şi alte semne noi ale DGT (Direcţia Generală de Trafic) vor intra în vigoare în a doua jumătate a anului 2023. Reînnoirea catalogului este motivată de unele elemente care nu mai sunt valabile, de includerea de noi vehicule precum PMV (Personal Mobility Vehicle) care anterior erau inexistente și de simpla reînnoire a designului.

Şi în cazul camioanelor, şoferii vor observa cum două dintre cele mai cunoscute semne dispar. Acestea sunt însă înlocuite cu alte două semne asemănătoare, dar cu un design diferit. Noile R-106 și R-107 care interzic accesul camioanelor elimină bara orizontală.

Semnele vor apărea pe drumuri începând din vară și, deși mulți transportatori nu apreciază diferențele, ar trebui să continue să le ia foarte în serios. Altfel, amenda pentru intrarea într-o zonă restricționată pentru camioane se ridică la 200 de euro.

Obiectivul DGT de reînnoire a indicatoarelor este de a „întări securitatea celor mai vulnerabili utilizatori ai diferitelor tipuri de drumuri, precum biciclişti sau conducători de trotinete) de a încorpora noi forme de mobilitate și de a facilita vizibilitatea și înțelegerea mesajelor”.

Semne noi pentru transportatori:

–  R-106 – Intrarea interzisă vehiculelor utilizate pentru transportul mărfurilor: interzice accesul vehiculelor destinate transportului de mărfuri – camioane, tractor-remorci și autoutilitare, indiferent de masa acestora.

–  R-107 – Intrarea interzisă vehiculelor destinate transportului de mărfuri cu o masă autorizată mai mare decât cea indicată: interzice accesul tuturor tipurilor de vehicule destinate transportului de mărfuri dacă MTMA a acestora este mai mare decât cea indicată pe panou – camioane, tractor-remorci și autoutilitare cu MTMA mai mare decât cea indicată pe panou. Accesul acestora este interzis chiar dacă circulă goale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut