De la începutul acestei luni, guvernul spaniol a aprobat Decretul Regal de extindere a scutirii de la utilizarea tahografului la unele vehicule industriale. Astfel, tahograful nu va mai fi obligatoriu pentru autobetoniere și transportul utilajelor de construcții în cont propriu, cu condiția ca distanța să fie mai mică de 100 km în jurul incintei proprietarului camionului.

O altă scutire de la tahograf se referă la vehiculele cu o masă mai mică sau egală cu 7,5 tone cu tracțiune electrică sau alimentate cu gaz natural. Și în acest caz există o limită de distanţă, egală cu raza de 50 de kilometri in jurul sediului proprietarului. Cea mai recentă scutire se referă la serviciile de transport care traversează teritoriul celor două enclave spaniole Ceuta și Melilla, situate pe teritoriul marocan.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare