Intrarea în vigoare a Brexit-ului în ianuarie 2021 a afectat transportul de mărfuri în toată Europa. Cu toate acestea, Spania a fost singura țară din Europa care și-a crescut exporturile cu Regatul Unit în 2021, potrivit ICEX Spain Exports and Investors. Această tendință a afectat pozitiv campania de citrice din 2022, sector care se preconizează că va genera 5.968 de milioane de tone în acest an în Spania, din care 20% vor merge către Regatul Unit, potrivit datelor Departamentului Agriculturii.

În 2021, Spania a reprezentat 12,5% din totalul mărfurilor transportate de Eurotunnel Le Shuttle Freight prin Canalul Mânecii. Pe parcursul a 26 de ani, peste 33 de milioane de camioane au trecut prin acest serviciu de transport și au fost transportate peste 700 de milioane de tone de mărfuri (din care 87,5 milioane de tone din Spania), inclusiv o mare varietate de mărfuri, dar mai ales produse proaspete și sensibile la timp, cum ar fi fructele și legumele.

Eurotunnel Le Shuttle Freight, care oferă avantaje de mediu, economice şi de timp, a devenit o legătură comercială vitală pentru companiile de transport de marfă, mai ales când sezonul citricelor este la apogeu. Piața citricelor generează o cantitate mare de materie primă pentru export în străinătate: 3.010.491 t de portocale, 918.802 t de lămâi și 75.394 t grapefruit. „Eurotunnel Le Shuttle Freight este opțiunea potrivită pentru transportul de mărfuri între Spania și Regatul Unit. Acum, în sezonul citricelor, cu până la șase plecări pe oră, suntem pregătiți să răspundem nevoilor companiilor spaniole de a explora această alternativă profitabilă de a-și livra produsele cât mai repede posibil”, afirmă directorul comercial al Eurotunnel, Christian Dufermont.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare