Dat fiind că problemele lor nu au fost rezolvate odată cu măsurile adoptate de guvernul central, după cum a declarat președintele Uniunii Independente a Transportatorilor Autonomi din Asturias (UITA), José Fernández Delgado, transportatorii autonomi din regiunea spaniolă Asturias nu exclud posibilitatea de a stopa din nou activitatea. 

Joi, 7 aprilie, președintele UITA a avut o întâlnire cu grupurile politice ale Principatului Asturias, cu singura excepție a reprezentanților Stângii Unite, pentru a le aduce la cunoștință cerințele sectorului și a trage un semnal de alarmă că transportatorii din Asturias și restul țării „continuă să lucreze în pierdere”.

Transportatorii consideră că reducerea cu 20 de cenți a prețului motorinei este insuficientă și nu le rezolvă problemele, așa că cer măsuri structurale esențiale, precum o lege care să garanteze că nu vor lucra în pierdere, respectiv o reglementare legislativă clară privind subcontractarea, lucru agreat de ministrul Transporturilor cu reprezentanții Platformei de Apărare a Sectorului Transporturilor, care ar trebui să fie gata până în iunie.

Însă preşedintele UITA avertizează că este foarte posibil ca transportatorii independenți și IMM să nu poată rezista trei luni în această situație. El a amintit că greva convocată de Platformă în toată Spania nu a fost anulată, ci doar suspendată, astfel că transporturile s-ar putea opri din nou oricând. Protestele au încetat temporar ca urmare a presiunii forțelor de securitate și a companiilor de expediții care amenințau cu suspendarea contractelor dacă situația va continua.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare