În procesul de selecție al retailerului de articole sportive Sportisimo, SSI Schäfer a convins cu competența sa intralogistică și, ca atare, a primit comanda: noul centru de distribuție Sportisimo din Hrušov/Ostrava, Republica Cehă, va fi echipat cu o soluție de intralogistică automatizată de către SSI Schäfer. Hala va fi construită pe locul unui fost centru industrial din Parcul Contera Ostrava D1. Atât sucursalele, cât și clienții Sportisimo care au comandat prin intermediul magazinului online se vor aproviziona din noul centru de distribuție.

Contractul dintre Sportisimo și specialistul în intralogistică SSI Schäfer a fost semnat în mai 2021. Este un proiect important care subliniază dezvoltarea și obiectivele retailerului de articole sportive. Planificarea proiectului este în plină desfășurare și a început și construcția halei. Noua unitate e programată să înceapă să funcționeze în ianuarie 2023, ceea ce reprezintă un timp record pentru un proiect atât de mare și complex. În viitor, Sportisimo își va aproviziona de la Contera Park Ostrava D1 atât sucursalele, cât și clienții online din Cehia și țările învecinate din Europa Centrală și de Est. Noua soluție logistică este menită să asigure eficiența maximă a depozitării. „În hala Sportisimo vor fi instalați peste 6.000 de metri de tehnologie de transport de la SSI Schaefer, care vor conecta diferitele zone de depozitare – de la depaletizare la intrarea mărfurilor, până la depozitul automatizat de piese mici și de la zona de picking, până la expediere. De-a lungul liniilor de transport vor fi amenajate 150 de posturi de lucru, unde toate comenzile și retururile sunt reunite. Depozitul de piese mici este proiectat la o înălțime de 23 de metri și are în prezent 11 culoare cu o capacitate de peste 300.000 de cutii. Pentru viitor, este planificată extinderea depozitului de piese mici pentru a include mai multe culoare”, explică Marian Gono, Managing Director al SSI Schaefer Systems în Republica Cehă.

El adaugă că, lângă depozitul de piese mici, urmează să fie construit un turn de ridicare cu patru etaje. Acesta este format din rafturi cu alei. Tehnologia suplimentară de transport și stațiile de lucru în care are loc consolidarea comenzilor preluate vor fi găzduite pe o bandă centrală. În plus, în hală va fi construită o platformă mare din oțel, care va fi fabricată în unitatea SSI Schäfer din Hranice na Moravě. Pe această platformă se află stațiile de picking pentru împachetarea comenzilor și pregătirea expedierii.

Apropierea de unitatea de producție SSI Schaefer reduce amprenta de CO2. „Am încercat să facem traseele de transport pentru livrarea materialului cât mai scurte înainte de asamblare. De aceea, folosim unitatea de producție din Hranice na Moravě, ceea ce ne reduce semnificativ amprenta de carbon. Astfel, scurtăm rutele de transport, dar și susținem economia cehă”, subliniază Marian Gono.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut