Potrivit unor statistici realizate de compania de asigurări Lietuvos drimadu, din Lituania, în zilele de vineri și luni se înregistrează semnificativ mai multe accidente de circulație pe șosele decât în alte zile ale săptămânii, relatează LRT.lt.

După cum raportează compania de asigurări Lietuvos drimadu, 17% din toate accidentele rutiere au loc vineri, iar 16% luni. Pentru comparație, numărul accidentelor survenite duminica este de doar 10%. În primele şase luni ale lui 2023, asigurătorii au înregistrat aproximativ 3.000 de accidente pe şosele, iar duminica – puțin peste 1.800. „Cifrele nu sunt surprinzătoare, pentru că în weekend, deşi se parcurg poate distanţe mai lungi, oamenii sunt mai relaxați, mai puțin grăbiți, respectă limita de viteză și păstrează distanța față de alte mașini. La începutul săptămânii, traficul devine din nou intens, este mai multă grabă şi tuturor le e mai greu să se readapteze de la modul de odihnă la cel de lucru. Din acelaşi motiv apar şi neatenția și oboseala la sfârșitul săptămânii de lucru, ducând la o creștere a accidentelor în zilele de vineri, când gândurile șoferilor sunt mai concentrate pe planurile pentru weekend”, explică Arturas Juodeikis, șeful Departamentului de daune Lietuvos drimadu. „Îndemn șoferii să-și ia timp și să aibă răbdare. Când oamenii se găsesc într-un ambuteiaj, reacţionează în moduri diferite. Unii așteaptă cu răbdare, în timp ce alții încearcă să-i depășească pe șoferii rămași prin depășiri, și astfel apar noi ambuteiaje. Evitați manevrele care pot provoca furie sau neplăceri altor utilizatori ai drumului. Politețea la volan este foarte importantă.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut