Guvernul francez va oferi o reducere de 15 eurocenți pe litru de combustibil timp de patru săptămâni, începând cu 1 aprilie, a anunțat premierul Jean Castex. Măsura va costa statul aproximativ 2 miliarde de euro. Măsura se aplică antreprenorilor și gospodăriilor și se referă la toate tipurile de combustibili. „Aceasta înseamnă că 9 euro vor fi economisiți pentru fiecare rezervor plin”, a spus premierul în Le Parisien.

Reducerea nu va fi vizibilă la preţul afişat la pompă, ci direct la casă, în momentul achitării. Premierul le-a cerut şi companiilor petroliere să facă un „gest suplimentar” similar. „Dacă statul este capabil să depună un efort de 15 eurocenți pe litru, iar companiile ar face un efort de doar 5 eurocenți pe litru, ar putea fi deja 20 de eurocenți pe litru în buzunarele francezilor”, a spus Jean Castex.

Guvernul francez a luat mai multe măsuri în ultimele luni pentru a reduce creșterea prețurilor la energie. A înghețat prețul gazului vara trecută până în aprilie 2022, iar apoi a prelungit înghețarea până la sfârșitul anului, după izbucnirea războiului ucrainean. De asemenea, a limitat creșterea prețurilor la energie electrică la 4%, transferând 100 de euro subvenții pentru „inflația energetică” gospodăriilor aflate în nevoie la sfârșitul anului.

Guvernul a indicat că va anunța un alt program de sprijin economic și social săptămâna viitoare pentru a compensa consecințele războiului din Ucraina.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare