Guvernul italian va rambursa costurile suportate pentru obținerea permisului de conducere și a certificatului de calificare a conducătorului auto (CPC), potrivit publicaţiei etransport.pl.

Grantul pentru permisul de conducere este finanțat de Programul de permis de conducere pentru tineri. Valoarea maximă a despăgubirilor este de 2.500 de euro, adică 80% din costurile pe care viitorii șoferi trebuie să le suporte pentru a obține calificarea corespunzătoare. În cadrul programului, au fost alocate 3,7 milioane de euro pentru 2022 și 5,4 milioane de euro pentru perioada 2023-2026.

Participanții la program sunt cetățeni ai Italiei și Europei (pentru perioada 1 martie 2022 – 31 decembrie 2026) cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care intenționează să obțină un permis de conducere din categoriile C, C1, CE, C1E, D, D1, DE și Card D1E sau CPC.

Scopul programului este de a încuraja pregătirea noilor șoferi de transport rutier de camioane/pasageri prin acordarea unui bonus care poate acoperi majoritatea costurilor necesare. Bonusul se plătește o dată și asta până la epuizarea fondurilor. Voucherul trebuie utilizat de către destinatar în cel mult 60 de zile de la data emiterii, iar calificarea profesională trebuie obținută în termen de 18 luni de la data utilizării voucherului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare