Stellantis anunţă, printr-un comunicat de presă emis pe 19 aprilie 2022, întreruperea activităţii în unitatea de producţie din Kaluga, Rusia. Grupul auto, rezultat în urma fuziunii dintre PSA și FCA, trimite cei 2.700 de angajați ai uzinei în șomaj tehnic sau în concediu, cel puțin până în iunie.

„Având în vedere creșterea rapidă a sancțiunilor încrucișate și a dificultăților logistice, Stellantis și-a suspendat operațiunile de producție din Kaluga, pentru a asigura respectarea deplină a tuturor sancțiunilor și pentru a-și proteja angajații. Stellantis condamnă violența și sprijină toate acțiunile capabile să restabilească pacea“, se arată în comunicatul grupului auto Stellantis (PSA-FCA).

Cei 2.700 de angajați ai singurei sale fabrici din Rusia, situată la aproximativ 200 km sud-vest de Moscova, au fost trimişi în șomaj tehnic sau în concediu cel puţin până la începutul lunii iunie. Compania va continua să plătească salariile printr-o schemă locală de pauză şi utilizând perioadele de vacanţă anticipate, potrivit Reuters.

Unitatea în care sunt asamblate vehicule utilitare ușoare a început să funcționeze din 2010. Stellantis deține 70% din fabrica din Rusia, iar Mitsubishi restul de 30%. Producătorul şi reprezentantul mărcilor Peugeot, Citroёn, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, deţine doar 1% din piaţa auto din această ţară. Autoutilitarele Peugeot Expert, Citroën Jumpy și Opel Vivaro (și Fiat Scudo în cursul anului) fabricate în Rusia urmau să aprovizioneze piața europeană de automobile.

Grupul suspendase deja toate exporturile şi importurile de vehicule cu Rusia, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, mutând producţia în Europa de Vest. La Kaluga au fost produse anul trecut circa 10.000 de vehicule, iar aceste volume vor fi preluate de unităţiile din Hordain (Franța) și Luton (Anglia).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare