Still și-a lansat propriile sisteme de celule de combustie de 24 de volți pentru stivuitoare. În Hamburg, Still poate fabrica acum până la 5.000 de sisteme de celule de combustie pe an pe noua linie de producție.

Still își produce propriile sisteme de celule de combustie și le integrează ca opțiune pe stivuitoarele sale. Florian Heydenreich, Executive Vice President Sales & Service Still EMEA declară: „În calitate de pionier în intralogistică, considerăm că este responsabilitatea noastră să continuăm tranziția energetică cu îndrăzneală și consecvență. Extinderea tehnologiei hidrogenului verde ca sistem de propulsie fără emisii și ca mijloc de economisire de resurse joacă un rol decisiv în acest sens.”

Kion, care include Linde și Still, a investit peste 11 milioane de euro în această tehnologie. În următorii ani, un sistem de 48 de volți va fi adăugat portofoliului de celule de combustie. Valeria Gargiulo, Chief People & Sustainability Officer Kion spune: „Tranziţia către hidrogen ne permite să satisfacem cererea în creștere a clienților noștri pentru un sistem de propulsie durabil și fără emisii, care poate fi alimentat rapid. Înseamnă că acum putem oferi clienților noștri totul dintr-o singură sursă: stivuitor, sisteme cu celule de combustie și serviciul post-vânzare.”

În sistemele cu celule de combustie, energia generată printr-o reacție chimică între oxigen (O2) și hidrogen (H2) alimentează o baterie compactă cu litiu-ion. Combinația hibridă furnizează apoi putere motoarelor de antrenare și de ridicare. Pila de combustie generează direct energia electrică necesară pentru a opera stivuitorul. Produsele secundare ale acestei „combustii la rece” nu sunt altceva decât căldură și apă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut