Primăria Capitalei a anunţat că a fost finalizată etapa de evaluare a ofertelor pentru 100 de autobuze electrice și a stațiilor de încărcare aferente, potrivit informațiilor din SEAP, iar contractul urmează să fie atribuit firmei Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS, din Turcia.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat că a fost finalizată etapa de evaluare a ofertelor pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice. „Ca urmare a verificării modalităţii de îndeplinire a cerinţelor din caietul de sarcini şi ulterior aplicării criteriului de atribuire, contractul a fost atribuit ofertantului Karsan Otomotiv Sanayi Ve Ticaret AS. Contractul poate fi semnat după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a contestaţiilor, iar termenul de livrare este de 10 luni de la semnarea contractului. Autobuzele vor avea o autonomie de 522,49 de kilometri, tracţiune complet electrică, baterii cu acumulatori, podea joasă pe toată lungimea vehiculului, lungime de 12 m, trei uşi duble şi aer condiţionat”, precizează Nicuşor Dan.

Valoarea estimată a contractului se ridică la 304,67 milioane de lei, fără TVA (inclusiv infrastructura de încărcare), iar finanţarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR). „Bucureştiul va avea 100 de autobuze electrice noi. Transportul în comun va deveni astfel mai atractiv atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru turişti”, a scris edilul general, pe Facebook.

PMB mai primise oferte şi de la Mercedes Benz Trucks & Buses România, polonezii de la Solaris, turcii de la Otokar și BMC și de la New Kopel, importatorul israelian al autobuzelor chinezești Byd.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut