Folosirea unui smartphone în timpul conducerii crește drastic riscul de accidente, dar şi afișajele tactile, care înlocuiesc butoanele şi glisoarele din vehicul, au potențialul de a distrage atenția în timpul conducerii.

Smartphone-urile și afișajele din vehicul distrag adesea în mod periculos șoferii de la drum, scrie Verkehrs Rundschau. „Riscul de accidente crește cu aproximativ 50% atunci când se utilizează tehnologii moderne de comunicare, divertisment și confort”, a anunțat Centrul pentru Tehnologie Allianz din München. Din cei 1.200 de șoferi chestionați, 32% au spus că citesc mesaje text în timp ce conduc, iar 26% că scriu mesaje text la volan. Butoanele rotative și glisoarele sunt din ce în ce mai des înlocuite de afișaje și ecrane tactile, iar asta contribuie, de asemenea, la distragerea atenției. 87% dintre cei chestionați care trebuie să își opereze radioul prin intermediul computerului de bord o fac în timp ce conduc. Potrivit cercetătorilor în probleme de siguranță, acest lucru crește riscul unui accident cu 89%, cu consecințe fatale: „În Germania, potrivit poliţiei, au fost 117 decese la nivel național în 2021 și peste 8.000 de răniți în accidente în care șoferii au fost distrași de la condus.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare