Webfleet, subsidiara Bridgestone specializată în soluții de management al flotei, a publicat un studiu care arată amploarea potențialelor economii pentru companii prin trecerea la vehicule electrice (EV).

Potrivit raportului Electrifying Data, companiile europene de logistică care au folosit un vehicul electric în loc de un vehicul cu motor cu combustie internă (ICE) pentru livrările last mile au înregistrat o reducere medie a kilometrajului cu 36.661 de mile (59.000 km), costurile cu combustibilul cu aproximativ 4.000 de lire sterline (circa 4.500 euro) și emisiile de CO2 cu 8,3 tone pe vehicul în fiecare an.

Economiile din Marea Britanie sunt printre cele mai mari din Europa în toate industriile, trecerea la vehiculele electrice reducând costurile cu o medie de peste 2.500 de lire sterline (peste 2.800 euro) pe vehicul, anual, potrivit Logistics Manager.

Cele mai recente statistici ale Departamentului pentru Transport arată că transportul este sectorul care emite cele mai multe gaze cu efect de seră (GES) – 24% din emisiile totale ale Regatului Unit în 2020. În acel an, industria a fost responsabilă pentru emisia a 406 milioane de tone de CO2. „Decarbonizarea sectorului transporturilor se află în centrul ambițiilor noastre colective de a aborda schimbările climatice. Companiile cu flote au fost lider în tranziția la vehiculele EV”, declară Beverley Wise, director regional Bridgestone Mobility Solutions.

Webfleet oferă o soluție de gestionare a flotei de vehicule electrice care a fost dezvoltată pentru a sprijini companiile în procesul de electrificare. Webfleet susține că a înregistrat o creștere cu 300% a utilizării instrumentului său după ce prețurile la combustibil au început să crească în martie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare