Costurile cu energia electrică pentru mașinile electrice sunt, conform calculelor portalului Check24, semnificativ mai mici decât costurile cu combustibilul ale unui motor convențional pe benzină. Pe baza consumului mediu anual și a kilometrilor parcurşi anual, compania a estimat costurile cu combustibilul la 1.385 de euro/an, calcul bazat pe prețurile medii din iunie. Energia electrică pentru același kilometraj al unei mașini electrice ar costa 730 de euro/an, deci aproape la jumătate faţă de combustibilul convenţional.

Prețurile la benzină au crescut brusc după un minim înregistrat la începutul crizei generate de coronavirus. Estimarea se bazează pe statisticile autorităților și asociațiilor și pe calculele proprii ale companiei cu sediul la München. Ministerul Federal al Transporturilor precizează că un consum mediu al autoturismelor în Germania este de 7,8 litri la 100 de kilometri. Pe baza datelor ADAC și a calculelor proprii, Check24 estimează consumul de energie al unei mașini electrice la 20,7 kilowați oră pentru 100 de kilometri. Portalul estimează kilometrajul mediu la 11.387 km/an, pe baza datelor furnizate de clienții săi de asigurări auto.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj reprezentativ Yougov comandat de Check24, mașinile cu motoare convenționale sunt încă mult mai populare decât vehiculele electrice. Dintre cei 2.030 de respondenți, doar zece la sută dintre cei care au cumpărat sau intenționează să cumpere o mașină în ultimele douăsprezece luni au declarat că au decis sau intenționează să opteze pentru o mașină electrică.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare