Cercetările comandate de firma de avocatură Forsters au arătat că investitorii și dezvoltatorii imobiliari prevăd o creștere continuă a chiriilor în acest an în Marea Britanie, în ciuda condițiilor economice, scrie Logistics Manager.

Raportul „Outside the Box: Supporting an Industrial Evolution”, se bazează pe un sondaj realizat de echipa de cercetare profesionistă a FTI Consulting în primul trimestru al anului 2023. Astfel, 61 de investitori și dezvoltatori din Regatul Unit au fost chestionați, în timp ce alți patru dezvoltatori și investitori de top au fost intervievați despre experiențele lor în concurența pentru terenuri, investiții și chiriaşi.

Aproape jumătate (46%) se așteptau la o creștere a valorilor activelor și a nivelurilor de închiriere, 39% așteptând o creștere a cererii, în special pentru logistica urbană și last mile.

Studiul sugerează însă că pot exista unele diferențe între ceea ce caută investitorii, față de ceea ce dezvoltatorii oferă. Se pare că investitorii caută să sprijine transportul și logistica, retailul și livrarea poștală și de colete, în timp ce dezvoltatorii caută birouri şi retail. În timp ce investitorii pot avea încredere în cererea ocupanților pe termen lung și în siguranța relativă a sectorului industrial în comparație cu birourile sau retailul, dezvoltatorii trebuie să depășească riscul de planificare și construcție. Iar creșterea veniturilor din chirii nu poate rămâne prea mult în urma creșterii inflației și a costurilor de construcție. Presupunând că inflația a atins un vârf, aceste bariere în calea dezvoltării speculative s-ar putea atenua anul acesta.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut