Aproape o treime (32%) dintre angajații din sectorul de transport și logistică din Regatul Unit lucrează în afara orelor contractate, săptămânal, fără plată, arată un studiu realizat de specialiștii în orientare financiară Claro Wellbeing. De asemenea, studiul a arătat că 15% dintre angajații din sector au experimentat o stare de epuizare fizică și emoțională cauzată de stresul la locul de muncă (burnout).

Raportul indică lipsa actuală de competențe din sector ca fiind responsabilă în mare măsură pentru orele suplimentare neplătite lucrate de angajați. Până în 2026, sectorul logisticii se preconizează că va avea o penurie de 400.000 de muncitori.

Mai mult de 1 din 5 angajați (21%) lucrează între una și cinci ore în plus în fiecare săptămână, arată sondajul, iar aproape un sfert (24%) dintre angajați lucrează peste orele contractate, ca urmare a volumului de muncă crescut.

Cercetările anterioare Claro Wellbeing relevaseră că 15% dintre angajații din sector au suferit de burnout. „Numărul de angajați din sectorul transportului și logisticii care lucrează ore suplimentare neplătite în fiecare săptămână este îngrijorător. În timp ce companiile se confruntă cu condiții dure de tranzacționare, deoarece continuă să resimtă instabilitate în urma pandemiei și a Brexitului, costul neglijării bunăstării personalului ar putea fi semnificativ. Excesul de muncă este probabil să ducă la epuizare, la șanse crescute de probleme de sănătate mintală și absențe ale personalului pe motiv medical”, spune Stacey Lowman, șeful de bunăstare a angajaților la Claro Wellbeing, subliniind: „angajatorii se vor confrunta cu o rată mai mare de schimbare a personalului pe măsură ce angajații pleacă pentru un mediu de lucru mai bun. Este o problemă cu care se confruntă deja sectorul, multe companii având dificultăți în recrutare. O ofertă cuprinzătoare de beneficii îi poate ajuta pe angajați să facă față stresului la locul de muncă. În mod similar, concediile sabatice și concediile plătite sunt beneficii din ce în ce mai populare, deoarece echilibrul dintre viața profesională și cea privată continuă să urce pe lista priorităților angajaților. Mai sunt multe de făcut pentru a preveni epuizarea.”

După cum relatează Motor Transport, sondajul a inclus 1.000 de angajați din Marea Britanie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut