Potrivit unui studiu realizat de Transcash, aproape trei sferturi dintre expeditorii de marfă din Polonia consideră situația economică de anul trecut mai proastă decât cea anterioară. Taxele mai mari din Germania din cauza reglementărilor de mediu au un aport considerabil la creșterea costurilor și scăderea veniturilor.

Aproape 70% din companiile de expediție de marfă din Polonia declară că au fost nevoite să se confrunte cu condiții economice mai proaste în ultimele douăsprezece luni, scrie Verkehrs Rundschau. Deși situația politică globală este citată drept principal motiv, şi prețurile ridicate continuă să pună presiune.

Potrivit furnizorului de servicii de finanțare pentru companiile de transport, Transcash, doar 9% din companiile chestionate au raportat o îmbunătățire a condițiilor lor de afaceri. Aproape 50% dintre cei chestionați s-au plâns de creșterea tarifelor rutiere, mai ales în Germania, iar Jakub Gwiazdowska de la Transcash estimează o creștere de 80% pentru vehiculele Euro 6. Deși inflația din Polonia a scăzut de la două cifre la doar 2,8% într-un an, ea nu este încă vizibilă în autoevaluarea industriei TSL. Numărul de suspendări ale activităților de afaceri a fost în ultima perioadă deosebit de mare.

Costurile au crescut, dar şi veniturile sunt mai mici, în relaţie şi cu situația economică dificilă, dar şi cu situația mediocră a comenzilor și cu tarifele mai mici de transport. Aproape 64% dintre companii au observat cum concurenții lor au redus tarifele, iar 62% au văzut costuri mai mari în ultimul an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut