Mai mult de jumătate dintre transportatorii chestionați pentru un nou proiect de cercetare industrială au beneficiat de adoptarea proceselor digitale post-pandemice. Datele colectate de specialistul în software Mandata au relevat că 55% dintre clienții săi au reușit să economisească prin digitalizare 10 ore pe săptămână, comparativ cu introducerea manuală a lucrărilor. Cifrele însă ar putea fi chiar mai mari, pentru că 73% dintre firmele de transport au raportat o reducere semnificativă a fluxului de numerar ca urmare a pandemiei.

Pentru flotele cu 30-200 de unităţi, studiul a constatat că prioritatea principală a respondenților este de a reducere numărul de procese manuale cu ajutorul soluţiilor digitale, dar lipsa cunoștințelor tehnice a devenit o barieră în adoptarea acestui nou mod de lucru.

„Avem responsabilitatea de a ne ajuta clienții să-şi îndeplinească promisiunile făcute. Prin implementarea de soluții digitale dedicate, acest lucru va elimina duplicarea proceselor operaționale și va oferi companiilor o vizibilitate mai bună asupra performanței afacerii, conducând la o eficiență mai mare a forței de muncă“, a declarat Steve Spark, directorul economic al Mandata. „Inovația digitală alimentează schimbările în sectorul transportului rutier, iar companiile care nu se adaptează și nu acordă prioritate acestor schimbări riscă să rămână în urmă. Procesele repetitive afectează operațiunile transportatorilor și, în consecință, fluxul de numerar al acestora. Cercetările noastre vor ajuta companiile în îmbunătățirea priorităților operaționale.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut