Potrivit unui studiu realizat de compania americană PartCatalog în primele 10 ţări din lume ordonate în funcţie de PIB, cele mai mari salarii pentru şoferii de camion sunt acordate în Canada, SUA şi Marea Britanie. Pe locurile imediat următoare, la egalitate, se află Italia şi Germania, urmate de Franţa, Coreea de Sud, Japonia, China şi India.

Potrivit studiului, „paradisul” economic al şoferilor profesionişti este Canada, ţară în care pot câştiga circa 47.000 de euro/an, urmată de SUA (circa 44.000 euro/an) și Marea Britanie (peste 41.000 euro/an). Valoarea mare a salariilor din ţările de pe primele două locuri se datorează – spune studiul – deficitului de șoferi pe o piaţă care a înregistrat o creștere cu aproximativ 20% a cererii (30.000 de mii de locuri noi disponibile în Canada și 80.000 în SUA). În plus, Marea Britanie le oferă șoferilor de camion cu 7.500 de euro mai mult decât venitul mediu național, iar această diferenţă este legată în principal de lipsa muncitorilor calificați ca urmare a Brexit-ului. La capătul inferior al scalei, India le oferă șoferilor de camioane grele cele mai mici salarii, de aproape 4.400 EUR/an.

Şoferii profesioniști de camion din Italia câștigă al patrulea cel mai bun salariu din lume, citează Uomini e Trasporti studiul. Aici, salariul mediu al şoferului profesionist este de aproape 40.000 de euro pe an, la egalitate cu Germania şi aproape de salariul mediu național (circa 48.000 de euro/an).

Pe locurile următoare se clasează Franţa, cu aproape 39.000 EUR/an, Coreea de Sud (puţin peste 25.000 EUR/an), Japonia (aproape 19.000 EUR/an) şi China (16.000 EUR/an).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare