În Franța, a fost realizat un studiu pentru a determina cât de des își folosesc șoferii de camion telefoanele în timp ce conduc. De aceasta s-a ocupat compania Cerema, selectată de asociația administratorilor francezi de autostrăzi ASFA. Şoferii au participat la studiu într-un mod conștient, iar acest lucru s-a făcut prin intermediul camerelor montate în sau pe cabinele camioanelor.

Conform rezultatelor obținute, șoferii au folosit telefoanele în medie de zece ori în fiecare oră de condus. Durata medie a unei singure utilizări a dispozitivului a fost de 32 de secunde, din care o medie de 2,4 secunde a presupus neprivirea deloc la drum. Calculat, la o viteză de 90 km/h, permitea parcurgerea a aproximativ 60 de metri. Deși au existat și cazuri mai grave, precum 9 secunde și 175 de metri parcurși fără a privi drumul.

ASFA a comandat acest studiu pentru că a observat că șoferii sunt mai puțin concentrați pe condus după pandemie, aparent căpătând mai multe obiceiuri negative. În plus, în Franța au fost semnificativ mai multe accidente rutiere (comparativ cu 2019), iar unul dintre cele mai populare tipuri de incidente se referă la coliziunile dintre camioane în spate, adesea cu un final tragic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare