Potrivit companiei de consultanță imobiliară Knight Frank, aproximativ 404 milioane de ft² de spații de depozitare în Marea Britanie, adică 60% din total, ar putea deveni de neînchiriat până în 2030 dacă nu sunt aduse la noile standarde de sustenabilitate.

Din 2027, închirierea unei proprietăți cu un rating mai mic decât „C” va risca amenzi grave, iar în 2030, această cerință minimă va fi ridicată la un rating „B”. Ca urmare, Knight Frank spune că 128 de milioane de ft² de spaţii de depozitare din Regatul Unit (18% din toate unitățile de peste 50.000 de ft²) riscă să devină neînchiriabile până în 2027, acest număr triplându-se la 404 milioane de ft² (60% din toate unitățile de peste 50.000 de ft²) până în 2030.

Charles Binks, Head of Logistics and Industrial la Knight Frank, a declarat: „Cererea ocupanților devine din ce în ce mai concentrată pe facilități de înaltă calitate care pot oferi acreditări ESG. Operatorii renunţă din ce în ce mai mult la facilitățile care nu se potrivesc cu strategiile lor de sustenabilitate sau ale clienților. În timp ce depozitele nou construite îndeplinesc în general standarde de sustenabilitate de top, 82% din stocul existent al Regatului Unit construit înainte de anul 2000 nu îndeplineşte cerințele minime”, precizează consultantul imobiliar, citat de Logistics Manager. „Sunt necesare cheltuieli de capital semnificative pentru modernizarea acestor depozite; doar 6% au suferit upgrade-uri în ultimii 5 ani. Perspectivele de creștere a chiriilor ar trebui să ofere stimulente. Cu toate acestea, investitorii trebuie să accelereze ritmul cu care facilitățile mai vechi sunt modernizate, altfel vor deveni de neînchiriat.”

* 1 ft = 0,30 m

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut