Nu percepția unui salariu scăzut și imaginea proastă a profesiei de șofer provoacă un aport redus de doritori în industrie, ci orele de lucru și condițiile de muncă. Aceasta este concluzia surprinzătoare a proiectului de cercetare „Chauffeur 4.0” al VIL și al Universității Hasselt. „Este urgentă o nouă politică de personal”, spun cercetătorii. Noua aplicație „Perfect Driver”, care întărește comunicarea și legătura dintre șofer și companie, ar trebui să ajute în acest sens.

VIL și Universitatea Hasselt consideră că deficitul de șoferi va crește în următorii ani din cauza ieșirii naturale din profesie. Generarea unui nou aflux nu este ușoară. Orele de lucru și condițiile de muncă, în special, descurajează nou-veniții, după cum se dovedește. Răspunsul constă într-o nouă abordare a politicii de resurse umane, e de părere Transportmedia.be. „Pentru a genera un aflux crescut, sectorul va trebui să treacă de la o politică tradițională de personal orientată spre salarizare la o politică de resurse umane cu drepturi depline, care depășește recrutarea, gestionarea și plata șoferilor”, notează cercetătorii.

Șoferul de astăzi acordă o mare importanță echilibrului dintre viața profesională și viața privată și își dorește perspective de carieră. „O politică de personal sofisticată trebuie să se concentreze pe mai multă îndrumare personală, atenție pentru bunăstarea șoferilor, pregătire atractivă și oportunități de carieră.”

În multe companii de transport, contactele dintre șoferi și serviciile de personal sunt destul de limitate. Un ajutor în acest sens este noua aplicație „Perfect Driver”, care întărește comunicarea și legătura dintre șofer și companie. Aplicația oferă și cursuri interactive. Ofertele actuale includ subiecte clasice precum „îmbunătățirea conducerii în siguranță”, dar şi subiecte mai recente, cum ar fi „sănătatea la volan”. Angajatorii belgieni pot monitoriza performanța și bunăstarea șoferilor lor printr-un tablou de bord. Aplicația a fost testată la Xwift și Trafuco şi este gata de utilizare pentru companiile interesate în mod gratuit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare