Blocarea terminalelor mari de containere din SUA creează probleme serioase pentru industria și comerțul american, iar agențiile guvernamentale iau, de asemenea, măsuri pentru a o soluționa. Dintre acestea se remarcă cea dedicată transportului maritim prin care Comisia Federală Maritimă a anunțat pe 16 noiembrie 2021 un program de deblocare a situației, implicând companiile maritime și managerii de terminale în înființarea a șase comisii.

Inițiativa se numește Supply Chain Innovation Team și activitatea sa se va concentra pe cele două sisteme portuare principale din SUA pentru manipularea containerelor, și anume Los Angeles-Long Beach pe coasta Pacificului și New York-New Jersey pe coasta Atlanticului. Unul dintre obiective este de a raționaliza transportul containerelor către și dinspre porturi, asigurându-se că fiecare vehicul care ridică unul plin livrează și unul gol, sau invers. În acest fel, viteza de rotaţie a containerelor ar creşte şi costurile de depozitare ar scădea.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut