Forțele Aeriene ale SUA vor să piloteze lucruri oriunde în lume în orice moment. De aceea, Laboratorul de cercetare al forțelor aeriene americane urmează să stabilească dacă rachetele comerciale mari, cum ar fi vehiculul de lansare Starship al SpaceX, ar putea fi utilizate pentru logistica globală a Departamentului Apărării.  Proiectul noului transportor, numit Rocket Cargo, își propune să transporte în special în zone îndepărtate containere de la 30 până la 100 de tone de marfă în jurul planetei, reducând călătoria de o zi la 90 de minute.

„Odată realizat, Rocket Cargo va schimba fundamental mediul logistic“, a declarat șeful operațiunilor din cadrul Forțelor Spațiale, John Raymond. Bugetul fiscal pentru 2022 include 47,9 milioane de dolari.

US Air Force Research Laboratory (AFRL) va cerceta și dezvolta aspectele necesare pentru a valorifica noua capacitate comercială pentru misiunea logistică DoD, inclusiv capacitatea de a ateriza o rachetă pe o gamă largă de materiale și suprafețe netradiționale, inclusiv în locuri îndepărtate. În plus, oamenii de știință și inginerii AFRL vor cerceta abilitatea de a ateriza racheta în siguranță lângă personal și structuri şi vor proiecta un spațiu de încărcare a rachetelor și o logistică pentru încărcare și descărcare rapidă.

Din punct de vedere istoric, costurile ridicate de lansare au fost prohibitive pentru o aplicație axată pe logistică, iar capacitatea relativ mică a arcinii utile a limitat tipurile de marfă care ar putea fi livrate, limitându-i, de asemenea, adecvarea. Astăzi, mai multe companii comerciale generează rapid noi oportunități prin dezvoltarea de rachete mari, reutilizabile, care aterizează în siguranță pe pământ, extindând capacitatea de încărcare și reducând dramatic costurile de lansare.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare