În cursul lunii septembrie, în Suedia, au fost semnalate 77 de furturi de transport și 305 furturi de motorină, după cum raportează organizația Larmtjänst, specializată în urmărirea furturilor din industria auto și de transport.

În septembrie, au fost semnalate 77 de furturi de mărfuri, ceea ce este aproximativ la fel ca anul trecut, dar sub anii precedenți.

Cea mai comună formă de furt de marfă este prin tăierea prelatei: infractorii circulă între diferite zone de odihnă pe timp de noapte, fac găuri în copertine și/sau deschid ușile remorcii și încarcă în propriile vehicule orice bunuri pe care le găsesc. Adesea, 2-4 persoane lucrează împreună, uneori chiar și 8, cu mai multe vehicule și un camion mai mic pentru transport.

Furturile de motorină sunt, de asemenea, comune și uneori combinate cu tăierile de prelată. În septembrie, au fost raportate 305 furturi de motorină din rezervoarele vehiculelor, în creştere faţă de luna precedentă. Mai mult, acesta este cel mai mare rezultat pentru întregul an în curs și un element de creștere pe termen lung. Furtul a crescut treptat de la începutul verii, dar, mai trebuie subliniat că în toamna lui 2022 situația era și mai gravă, apropiindu-se de 450 de furturi de combustibil pe lună.

De remarcat că până la 53% din cazurile din septembrie au vizat camioane. Tractoarele agricole au ocupat locul al doilea (12%), iar mașinile grele autopropulsate, cum ar fi cele din industria construcțiilor, au ocupat locul al treilea (6%). Însă s-au înregistrat și furturi din rezervoarele autoturismelor, însumând 5% din total.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut