Săptămâna trecută, Parlamentul suedez a votat în favoarea propunerii guvernului privind Pachetul rutier. Acesta conține cerințe mai stricte pentru companiile de transport străine privind raportarea angajaților detașați să lucreze pentru o perioadă limitată în această țară. Legea se aplică de la 15 iunie, iar lipsa documentelor poate duce la amenzi de circa 5.500 de euro.

Pachetul Drumuri UE, care are ca scop crearea unor condiții de muncă mai bune, combaterea fraudei și promovarea unei concurențe mai loiale în industria transporturilor, a intrat deja în vigoare în februarie, iar acum Suedia este pregătită să implementeze ultima parte a Pachetului rutier. Astfel, săptămâna trecută, Parlamentul suedez a votat în favoarea propunerii guvernului privind Pachetul, care conține cerințe mai stricte pentru companiile de transport străine de a raporta lucrătorii detașați la mediul de lucru suedez atunci când aceştia efectuează muncă pe o perioadă limitată pentru un beneficiar de servicii în Suedia.

Guvernul suedez a decis, de asemenea, că firmele de transport străine care nu pot prezenta o copie a unei declarații de detașare vor primi o amendă în valoare de 60.000 SEK (aproximativ 5.500 de euro). Amenda este la același nivel cu cea pentru transporturile ilegale de cabotaj, unde Suedia are deja unele dintre cele mai mari amenzi din UE. „Salariile și condițiile noastre de muncă trebuie să se aplice tuturor celor care conduc trafic comercial pe drumurile noastre”, se arată în comentariul ministrului suedez al Infrastructurii, Tomas Eneroth, care a fost în vizită zilele trecute în Danemarca.

Noile modificări legislative și de reglementare vor intra în vigoare în principal pe 15 iunie 2022.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare