Luna trecută, cinci transportatori au fost amendați în numai două zile într-o singură regiune din Suedia, după ce şoferii lor și-au petrecut pauza săptămânală de 45 de ore în cabina camionului, după cum arată pagina de Facebook a Departamentului de Trafic al Poliției din Regiunea de Nord a Suediei.

Pe 18 și 19 octombrie, în timpul verificărilor pe E4 și E45, poliția suedeză a aplicat cinci astfel de amenzi. Mai mult, potrivit specificul Suediei, amenzile sunt aplicate exclusiv transportatorilor și se ridică la 20.000 de coroane suedeze (aproximativ 2.000 de euro) pentru fiecare încălcare.

Oficialii locali consideră că managementul companiei de transport ar trebui să se ocupe de odihna săptămânală obligatorie a şoferilor în condiții confortabile în afara cabinei camionului, iar șoferul pare a nu avea nicio legătură cu asta. Companiile străine trebuie să plătească amenda emisă la faţa locului, altfel le va fi instalat pur și simplu un sistem de blocaj pentru roți pe camion.

Pe lângă acestea, suedezului i se aplică amendă nu doar în cazurile în care este prins în flagrant, ci și ulterior. Adică, în cazul unei inspecții, şoferul trebuie să dovedească în orice alt moment că a petrecut pauza de 45 de ore în afara cabinei.

Toți cei cinci transportatori amendați erau străini. O companie nu a putut plăti amenda pe 19 octombrie, așa că șoferul a stat blocat în camion aproape o zi. O altă firmă de transport, după ce i-a fost verificat camionul, a fost amendată cu 40.000 de coroane suedeze (circa 4.000 de euro). De asemenea, transportatorul nu a putut plăti imediat suma solicitată, astfel că şi acest vehicul a fost imobilizat.

Toate cazurile de încălcare a perioadei de odihnă de 45 h sunt transferate Agenției Suedeze de Transport pentru investigații, ceea ce poate atrage sancțiuni suplimentare împotriva transportatorului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut