În Suedia, în cadrul unui control desfăşurat într-o luni, dimineaţa, un şofer român a afirmat că şi-a petrecut pauza de 45 h acasă la un prieten. Când alibiul a fost însă demontat telefonic, şoferul a recunoscut că dormise în cabină, iar compania a trebuit să suporte consecinţele.

Luni dimineață, poliţia suedeză a efectuat un control al şoferilor de camioane în Västerås, la 100 km vest de Stockholm. Potrivit publicaţiei locale Proffs, ofițerii au verificat şi un șofer român care tocmai încheiase pauza de weekend, iar acesta a mărturisit că a părăsit cabina, petrecându-și zilele libere cu un prieten care locuiește în orașul Strängnäs, la 60 km de parcare. Prietenul l-a luat cu o mașină, așa că nu şi-a notat adresa, dar dovada suplimentară urma să fie cartela de tahograf, care a fost în afara dispozitivului pe tot parcursul weekend-ului. Acest scenariu, potrivit 40ton.net, ar fi fost legal dacă ar fi fost adevărat.

Poliţiştii suedezi au decis să confirme versiunea şi telefonic. Aceştia l-au sunat pe prieten și au condus conversația într-un mod foarte atent. Discuţia a confirmat că proprietarul numărului locuiește în Strängnäs, după cum afirmase şoferul. Însă, când au întrebat despre călătoriile cu mașina din weekend și despre posibilii oaspeți, iar bărbatul a declarat că nu a călătorit nicăieri și nimeni nu a stat cu el, versiunea șoferului a fost infirmată.

Ulterior, românul a recunoscut că a încălcat regulile şi că petrecuse nu una, ci două din ultimele sale pauze săptămânale în cabină. Declaraţia a dus la amendarea companiei româneşti de transport cu un total de 40.000 de coroane (circa 3.500 de euro). Camionul a fost, de asemenea, blocat până la plata banilor datorați, mai scrie 40ton.net.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare