Șoferul unui camion polonez a încălcat ordinul poliției suedeze și a părăsit locul inspecției înainte de a plăti o amendă pentru cabotaj ilegal și lipsa înregistrării călătoriei de afaceri, scrie tidningenproffs.se.

Pe 5 mai, poliția rutieră a orașului suedez Västerås a oprit în Sala un autotractor polonez cu semiremorcă pentru un control de rutină. Camionul fusese încărcat cu marfă în Hebi (Suedia) și se îndrepta spre Germania.

În cursul verificării documentelor de expediere, inspectorul a constatat că vehiculul a sosit prin Göteborg și a descărcat mărfurile la Alingsås, dar nu era niciun număr de înregistrare pe documentul de expediere. Completarea incorectă a documentelor în timpul cabotajului face transportul ilegal, ceea ce atrage pentru compania de transport o amendă de 60.000 de coroane suedeze (peste 5.300 de euro). În plus, șoferul nu cunoştea necesitatea de a înregistra călătoria de afaceri și, prin urmare, nu avea o declarație specială.

„Șoferul nu știa de ce trebuie să-și sune managerul ca să-i trimită prin e-mail declarația de detașare.” Inspectorul a explicat că, şi în cazul în care corectează situaţia, acest lucru nu îl scutește pe transportator de o amendă suplimentară de 60.000 de coroane. Întrucât amenda totală pentru încălcările depistate este de 120.000 de coroane (peste 10.600 de euro), inspectorii au decis să blocheze roțile camionului în așteptarea plății.

Cu toate acestea, potrivit Logist.Today, în Suedia există reguli care permit blocarea unui camion pentru cel mult 36 de ore, cu excepția descoperirii unor defecte tehnice grave ale vehiculelor. Prin urmare, după scoaterea dispozitivului, șoferul, deşi fusese instruit să rămână la locul de control până la efectuarea plății, a plecat, iar amenda nu a mai fost achitată. „Nu știm când a fugit sau în ce direcție, dar cred că a plecat din țară. Nu putem face mai mult. Pentru a face față unor astfel de situații, este nevoie de o imobilizare totală și cu siguranță va avea un efect descurajant. Nu înțeleg de ce politicienii noștri nu implementează această schimbare.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare