Din cauza lipsei de şoferi de camion, lanțurile britanice Asda și John Lewis și-au închiriat propriile nave maritime pentru a aduce mărfuri în Marea Britanie la timp pentru Crăciun.

Pentru a preveni blocajele de Crăciun, două lanțuri de supermarketuri britanice și-au închiriat propriile nave pentru a duce mărfuri în Marea Britanie la timp. Astfel, ele răspund atât la criza șoferilor de camion, cât și la întârzierile din porturi, a declarat purtătorul de cuvânt al lanțului Asda la o solicitare a dpa. Asda a spus că mutarea va preveni lipsa de jucării, îmbrăcăminte și cadouri în perioada aglomerată de Crăciun. Retailerul a raportat că vânzările similare au scăzut cu 0,7% în cele trei luni de până la 30 septembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „Este prima dată când Asda își închiriază propria navă; am făcut asta pentru a aborda provocările lanțului de aprovizionare la nivel de industrie și pentru a ne asigura că există suficient stoc pe rafturi pentru clienți în acest Crăciun”, a declarat un purtător de cuvânt pentru BBC. El a spus că nava are 350 de containere care transportă o gamă largă de produse, inclusiv decorațiuni festive, rechizite pentru petreceri și sărbători, jucării, cadouri și îmbrăcăminte. Nava a pornit din China și va ajunge în Marea Britanie la începutul lunii decembrie.

Compania John Lewis a confirmat, de asemenea, că are nave charter închiriate care deja au efectuat o parte din livrări. Alături de John Lewis, Costco și Walmart în SUA au toate navele închiriate pentru a-și proteja stocul.

Creșterea economică globală după recesiunea indusă de pandemie a provocat blocaje considerabile de trafic și întârzieri în porturile din întreaga lume. În multe locuri, lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte și companiile au fost nevoite să lupte pentru capacități.

În Marea Britanie, o lipsă flagrantă de șoferi de camion cauzează, de asemenea, probleme în multe industrii. Pe de o parte, industria este depășită; pe de altă parte, mulți șoferi din Europa de Est au părăsit țara în timpul pandemiei și după Brexit nu mai pot trăi și lucra atât de ușor în țară din cauza noilor reguli privind vizele. Guvernul a eliberat deocamdată doar vize temporare de urgență.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut