Supermarketurile britanice trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa acută de șoferi de camioane din țară. „Lipsurile sunt la cel mai rău nivel văzut vreodată“, a declarat șeful lanțului de supermarketuri Co-op, Steve Murrells, pentru Times. Compania sa a început să recalifice angajații pentru a deveni șoferi.

Lanțul de magazine Iceland este, de asemenea, alarmat. „Trebuie să transportăm o mulțime de bunuri de acum până la Crăciun, iar un lanț de aprovizionare stabil este vital pentru toată lumea“, a declarat directorul Richard Walker pentru BBC.  „Am avut deja un Crăciun anulat; nu vrem ca situaţia să fie din nou problematică.“ Anul trecut, premierul Boris Johnson le-a interzis britanicilor toate planurile familiale şi prieteneşti de Crăciun, din cauza apariției variantei alfa a coronavirusului. Lanțul Tesco și-a confirmat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la aprovizionarea de Crăciun.

Lipsesc 100.000 de șoferi

Motivul blocajelor este o penurie semnificativă de șoferi de camioane care transportă mărfuri de la A la B. Road Haulage Association estimează că lipsesc în jur de 100.000 de șoferi. Acest lucru are legătură și cu faptul că mulți șoferi din Europa au părăsit țara după Brexit din cauza procedurilor complicate și costisitoare pentru viză. În plus, mii de șoferi se pensionează în fiecare lună și nu există suficienți aspiranţi care să le ia locul. Din cauza pandemiei, zeci de mii de examinări de conducere au fost anulate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut