Dacă zilele trecute lanțul britanic de supermarketuri Tesco anunța că acordă o primă de 1.000 de lire sterline șoferilor noi, acum şi producătorul de lactate Arla oferă un bonus de 2.000 de lire sterline şoferilor care vor să lucreze în weekend, după ce, în ultimele luni, nu a reuşit să aprovizioneze zilnic circa 10% din magazine, iar sămbăta trecută nu a putut livra lapte către 600 de magazine. De asemenea, lanțul de supermarketuri Aldi a decis să majoreze salariile șoferilor.

Pentru Uniunea Transporturilor Rutiere (RHA), lipsa șoferilor de camioane din Marea Britanie se apropie din ce în ce mai mult de o criză majoră în transportul de marfă al țării. Organizația estimează că există în prezent o lipsă de 100.000 de locuri de muncă țară, număr care continuă să crească în fiecare zi. Se estimează că peste 15.000 de şoferi străini au părăsit Marea Britanie de la Brexit și că pandemia de coronavirus a dus la 30.000 de viitori șoferi de camion care așteaptă să fie licențiați.

RHA a propus guvernului noi măsuri de combatere a penuriei de șoferi, care cuprind nu numai creșterea salariilor, ci și măsuri legale care să faciliteze sosirea şoferilor străini în Regatul Unit, cerând în același timp mai multe investiții în formarea șoferilor profesioniști. Toate acestea, în timp ce Guvernul a prelungit temporar timpii de conducere de la nouă la zece ore pe zi pentru șoferii de camioane, pentru a le permite să efectueze călătorii mai lungi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut