Suzuki mai face o investiție de 9,3 miliarde HUF (circa 4,3 milioane de euro) în Ungaria, în urma căreia compania japoneză își extinde capacitățile de producție din Esztergom și face un pas mare către tranziția neutră privind emisiile de carbon, a anunţat ministrul maghiar al Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó.

Ministrul a raportat că s-a ajuns la un acord cu producătorul auto cu privire la o nouă dezvoltare, care va contribui la menținerea creșterii economice a Ungariei în viitor, într-un mod prietenos cu mediul. „Suzuki face o investiție în baza sa de producție din Esztergom prin care își extinde capacitățile, făcând dezvoltări tehnologice serioase în domeniul digitalizării și automatizării. În același timp, face încă un pas mare către realizarea neutralităţii carbonului în fabrică.”

În cadrul investiției, capacitatea de producţie a barei de protecție şi instalația de vopsire și sudură vor fi extinse, vor fi achiziționate mașini de înaltă tehnologie și va fi construită o centrală solară, scrie Infostart.hu.

Péter Szijjártó a anunțat că statul maghiar va oferi sprijin în valoare de 1,9 miliarde HUF (circa 5 milioane de euro), contribuind la creşterea numărului de angajați ai companiei în Ungaria la 3.000.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut